tirsdag den 3. november 2015

LILLE SPEJL PÅ VÆGGEN DER

 Lige præcist idag har jeg overladet spotlightet til Oliver også kaldet; Britney Corvette. 

Oliver er en helt normal dreng på 19 år gammel. Til hverdag går han i min klasse på VUC, hvor han tager en 2 årig HF og så arbejder han på en cafe inde i byen. Oliver er altid en super dejlig fyr med et brag af et lækkert humør. Jeg har aldrig nogensinde oplevet Oliver være sur eller i dårligt humør. 
Dog har Oliver en anden personlighed og prøver ihærdigt at gennemleve den, uden at han skal dømmes. 

Oliver kommer fra en lille by som hedder Sønderborg, hvor han bliver taget imod meget forskelligt. Folk som ikke kender ham, er i ikke altid så søde, faktisk meget negative. De kan blandt andet finde på at råbe ting af ham på gaden når de ser ham. Det kan fx være; "Klamme bøsse" eller "bøssesvin" og andre grimme ting. Folk som kender ham er meget positive omkring hele det område som Oliver har. De ved at han er glad for at være en drag og at han har en fest når han er i det, og at han bliver støttet op. 

I København er der en del flere ting som for længst er accepteret, som vi i Sønderborg ikke endnu har accepteret. Han føler, at når han er i København, så kan han få lov til at være sin anden person som ses på billedet til højre i toppen; Britney Corvette, som er hans drag-navn. Drag er hans måde at slippe fri på. Det er en kunst-art som indblander både musik, dans og teater. I april 2014 skulle Oliver til et dragshow og det var første gang at han var drag. 

Han udtaler blandt andet, at Drag i København er mere frit end i lille Sønderborg. Der er ingen drags i Sønderborg, så derfor er det en befrielse for ham at komme til København, fordi at det er meget større og meget mere accepteret derovre. Det bedste der er sket, er at han kan få lov til at være sig selv og at han bliver accepteret af hans familie og venner for den person som han er. Det betyder meget for ham, fordi at man kan høre mange historier om folk der er blevet smidt ud af deres hjem, fordi at forældrene ikke fandt det acceptabelt. 


Jeg personligt synes selv, at folk som Oliver skal have lov til at udfolde sig, ligemeget hvor de befinder sig henne. Der skal ikke være behov for at man skal tage til København for at føle sig fri, fordi at Sønderborg eller sønderjylland generelt set, er for snæversynede på det punkt. 
Vi er nødt til at lave plads til os allesammen; 
Høje som lave, tykke som tynde, homoseksuelle som heteroseksuelle, kedelige mennesker som drags. 

Du kan blandt andet se en lille film som giver et resumé af Oliver, lige her; http://www.everydayproject.dk/lille-spejl-pa-vaeggen-der


Ingen kommentarer:

Send en kommentar